WORKSHOPS

De Yogastudio Leiden organiseert regelmatig interessante workshops. Hieronder vind je het aanbod voor de komende maanden. Mocht je mee willen doen met één van de workshops, stuur dan een mail naar deyogastudio@gmail.com

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze workshops? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Yoga Filosofie - een reis door de geschiedenis van yoga'

Altijd al de diepere betekenis van yoga willen verkennen? Benieuwd naar hoe yoga is ontstaan en hoe de eeuwenoude filsofie met veel wijsheden de basis vormen voor yoga? Dompel je dan onder in deze interessante workshop.

In deze workshop bekijken we o.a. hoe de Vendata filosofie en Boeddhisme zich verhouden tot de klassieke Yogafilosofie. Bekijken we hoe yoga zich door de de eeuwen heen ontwikkelde tot onze huidige moderne yoga, en of de oudere ideeën nog van toepassing zijn in deze tijd. Ook staan we uitgebreid stil bij yoga begrippen zoals karma, reïncarnatie en samsara.

De workshop wordt gegeven door Edwin Johannes. 

Zaterdag 10 november 
14:00 - 15:30 uur
Prijs € 20

Arm balances - twist and fly

Ready to advance your flight skills? In this Vinyasa workshop we explore how to get into and hold twisted variations of arm balances. After mastering the basics of crow and side crow, we will advance onto more complex poses like EPK1, eight-angle and grasshopper.

Arm balances are some of the most exciting and difficult poses in yoga. Roos will lead you through these in an accessible way, aiming for you to leave feeling tired but satisfied and stoked to keep practicing!

Open to all levels, some yoga experience is recommended.

This workshop is taught by Roos Kocken.

Sunday 18 November
14:00 - 16:00 pm
Price 25 euro

Primary series - ashtanga yoga

Elke maand kun je in de studio terecht voor de primary series. In deze les beoefen je de volledige eerste reeks van het Ashtanga Vinyasa yoga systeem. Julia en Anika  zullen je tijdens deze sessie tips geven over hoe je de meer advanced asana's kunt uitvoeren.

Data:
Zaterdag 6 oktober om 10:30u

Prijs voor leden € 10. Niet leden € 15.

HOW TO CHATURANGA

Chaturanga Dandasana is een  houding die je bij diverse yogastijlen ziet terug komen. Chaturanga is ook een houding die door veel mensen als erg zwaar en niet als makkelijk ervaren wordt. In deze workshop krijg je technieken aangereikt voor het correct uitvoeren van deze houding.

Binnenkort nieuwe data
11:15 - 12:15 uur
Prijs € 10 (leden), niet leden € 15

JUMP BACK & THROUGH

Jump back en Jump through in Ashtanga yoga en Vinyasa yoga is een magische en bijna acrobatische beweging die voor veel yogi’s onmogelijk lijkt. Maar met de juiste technieken en veel oefenen is het zeker haalbaar. In deze workshop laten we je kennis maken met een aantal ‘jump back en jump through’ technieken. We zullen de verschillende fasen van deze overgangen nader bekijken en oefeningen doen die ons helpen om meer kracht op te bouwen. Deze workshop is speciaal bedoelt voor yogi’s die Ashtanga yoga, poweryoga of Vinyasa yoga beoefenen.

Docent: Edwin Johannes

Zondag 1 juli
13:30 - 15:00 uur
Prijs € 25

Birth Partner workshop

In deze speciale workshop bespreken we de verschillende fases van de bevalling, en leert je partner hoe hij of zij jou het beste kan helpen te ontspannen en te bewegen. We oefenen verschillende posities voor het opvangen van de weeën, bevallingshoudingen en ademhalingstechnieken.

Je bent welkom om samen met je partner, een vriend(in), moeder of iemand anders mee te nemen die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen.

De workshop wordt gegeven door Renate Haverkamp.

nieuwe data volgt
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Prijs € 49 per stel

Yoga Introductieprogramma

Nieuwsgierig naar yoga maar nog niet helemaal zeker of het écht iets voor jou is? Dan is het introductieprogramma bij De Yogastudio Leiden het perfecte startpunt. We bieden een introductieles en vier yogalessen naar keuze aan, voor slechts 55 euro. Uniek in Leiden want alleen bij De Yogastudio kan je zo intensief kennismaken met yoga.

De introductieles is om vertrouwd te raken met de basistechnieken van yoga zoals ademhaling, dristi's en bandha's. Én om te ervaren hoe je met yoga flexibiliteit, kracht, rust en harmonie in je lichaam en geest kan creëren. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet in de introductieles kan je vervolgens goed voorbereid deelnemen aan de yogalessen.

De introductieles vindt plaats op zaterdagmiddag en duurt twee uur. Daarna kan je binnen zes weken, vier yogalessen volgen. De Yogastudio Leiden biedt een ruime keuze aan yogalessen, elke dag van de week, in verschillende yogastijlen en met verschillende docenten. Voel je vrij om verschillende yogalessen uit te proberen om zo de stijl en docent te vinden die aansluit bij wat jij zoekt.

nieuwe data volgt
 
Tijd: 14:30 - 16:30 uur
Prijs € 55

Je kunt je opgeven door een email te sturen naar deyogastudio@gmail.com. Mail ons ook als je nog vragen hebt.