WORKSHOPS

De Yogastudio Leiden organiseert regelmatig interessante workshops. Hieronder vind je het aanbod voor de komende maanden. Mocht je mee willen doen met één van de workshops, stuur dan een mail naar deyogastudio@gmail.com

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze workshops? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Klankbad

Een klankbad is een unieke beleving en biedt je een mooie gelegenheid om te ervaren wat klank met je kan doen. Liggend op je yogamat wordt je meegenomen op een reis door lichaam onder begeleiding van rustgevende klanken van Tibetaanse klankschalen, sjamaan drums, koshi chimes en andere instrumenten. Ons lichaam bestaat voor 70 procent uit water, de trillingen van de klanken resoneren met het water in ons lichaam, en bereiken diepere lagen in ons lichaam. Ze helpen de energetische blokkades op te heffen waardoor de energie in ons lichaam weer vrij kan stromen.Je bent van harte welkom om mee te gaan op deze bijzondere klankreis.

Deze sessie wordt verzorgd door klanktherapeut, Asameé Szczupak. 

zaterdag 20 oktober
20:00 - 21:15 uur
Prijs 15 euro


Yoga Filosofie - een reis door de geschiedenis van yoga'

Altijd al de diepere betekenis van yoga willen verkennen? Benieuwd naar hoe yoga is ontstaan en hoe de eeuwenoude filsofie met veel wijsheden de basis vormen voor yoga? Dompel je dan onder in deze interessante workshop.

In deze workshop bekijken we o.a. hoe de Vendata filosofie en Boeddhisme zich verhouden tot de klassieke Yogafilosofie. Bekijken we hoe yoga zich door de de eeuwen heen ontwikkelde tot onze huidige moderne yoga, en of de oudere ideeën nog van toepassing zijn in deze tijd. Ook staan we uitgebreid stil bij yoga begrippen zoals karma, reïncarnatie en samsara.

De workshop wordt gegeven door Edwin Johannes. 

Zaterdag 10 november 
14:00 - 15:30 uur
Prijs € 20

Primary series - ashtanga yoga

Elke maand kun je in de studio terecht voor de primary series. In deze les beoefen je de volledige eerste reeks van het Ashtanga Vinyasa yoga systeem. Julia en Anika  zullen je tijdens deze sessie tips geven over hoe je de meer advanced asana's kunt uitvoeren.

Data:
Zaterdag 6 oktober om 10:30u

Prijs voor leden € 10. Niet leden € 15.

HOW TO CHATURANGA

Chaturanga Dandasana is een  houding die je bij diverse yogastijlen ziet terug komen. Chaturanga is ook een houding die door veel mensen als erg zwaar en niet als makkelijk ervaren wordt. In deze workshop krijg je technieken aangereikt voor het correct uitvoeren van deze houding.

Binnenkort nieuwe data
11:15 - 12:15 uur
Prijs € 10 (leden), niet leden € 15

JUMP BACK & THROUGH

Jump back en Jump through in Ashtanga yoga en Vinyasa yoga is een magische en bijna acrobatische beweging die voor veel yogi’s onmogelijk lijkt. Maar met de juiste technieken en veel oefenen is het zeker haalbaar. In deze workshop laten we je kennis maken met een aantal ‘jump back en jump through’ technieken. We zullen de verschillende fasen van deze overgangen nader bekijken en oefeningen doen die ons helpen om meer kracht op te bouwen. Deze workshop is speciaal bedoelt voor yogi’s die Ashtanga yoga, poweryoga of Vinyasa yoga beoefenen.

Docent: Edwin Johannes

Zondag 1 juli
13:30 - 15:00 uur
Prijs € 25

Birth Partner workshop

In deze speciale workshop bespreken we de verschillende fases van de bevalling, en leert je partner hoe hij of zij jou het beste kan helpen te ontspannen en te bewegen. We oefenen verschillende posities voor het opvangen van de weeën, bevallingshoudingen en ademhalingstechnieken.

Je bent welkom om samen met je partner, een vriend(in), moeder of iemand anders mee te nemen die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen.

De workshop wordt gegeven door Renate Haverkamp.

nieuwe data volgt
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Prijs € 49 per stel

Yoga Introductieprogramma

Nieuwsgierig naar yoga maar nog niet helemaal zeker of het écht iets voor jou is? Dan is het introductieprogramma bij De Yogastudio Leiden het perfecte startpunt. We bieden een introductieles en vier yogalessen naar keuze aan, voor slechts 55 euro. Uniek in Leiden want alleen bij De Yogastudio kan je zo intensief kennismaken met yoga.

De introductieles is om vertrouwd te raken met de basistechnieken van yoga zoals ademhaling, dristi's en bandha's. Én om te ervaren hoe je met yoga flexibiliteit, kracht, rust en harmonie in je lichaam en geest kan creëren. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet in de introductieles kan je vervolgens goed voorbereid deelnemen aan de yogalessen.

De introductieles vindt plaats op zaterdagmiddag en duurt twee uur. Daarna kan je binnen zes weken, vier yogalessen volgen. De Yogastudio Leiden biedt een ruime keuze aan yogalessen, elke dag van de week, in verschillende yogastijlen en met verschillende docenten. Voel je vrij om verschillende yogalessen uit te proberen om zo de stijl en docent te vinden die aansluit bij wat jij zoekt.

nieuwe data volgt
 
Tijd: 14:30 - 16:30 uur
Prijs € 55

Je kunt je opgeven door een email te sturen naar deyogastudio@gmail.com. Mail ons ook als je nog vragen hebt.